Utdeling

Frivillighetsprisen 2017 er tildelt Stopp støyen!

Linda setter ord på det vi i Stopp støyen følte da vi 30. januar 2018 fikk vite at vi vant Frivillighetsprisen i Oppegård kommunes hedring 2017 i Kolben!

Ordførens begrunnelse

Vinneren har med kunnskap, engasjement og stor innsats arbeidet for en veldig viktig sak som har stor betydning for nettopp trivsel og livskvalitet.

Bak vinneren står en rekke personer, hvorav mange over lang tid allerede var aktive som frivillige.

Jeg tror vel aldri vi har sett et slik engasjement i Oppegård.

For denne viktige innsatsen deles Frivillighetsprisen for 2017 ut til Stopp støyen!

Stopp Støyen kom på banen under etableringen av beredskapssenteret på Taraldrud og har jobbet på mange felt for å hindre negative effekter av beredskapssenteret med særlig vekt på støy og barn og unges oppvekstvilkår og læringsmiljø.

Stopp Støyen fikk årets frivillighetspris for å ha vist et helt spesielt pågangsmot, kreativitet og innsats.

Takketale fra Stopp støyen v/Helge

Det har vært litt av en reise!

Det begynte på mange måter i den salen her 22. mai, når vi var på et folkemøte og ble presentert et beredskapssenter og hvordan det skulle være.
Og da var det mange som fikk sjokk! For det var et ganske annet bilde enn det som hadde blitt presentert bare et halvår tidligere.

Så hadde vi en første samling på Tårnåsen skole, 31. mai. Og sammen med elevrådet, og tre jenter spesielt, fra Tårnåsen skole som var med å dra i gang dette her.

Og fra 31. mai og sommeren så er det egentlig som jeg har vært på et godstog som bare har dundret av gårde.

Mange har spurt meg: Hva er Stopp støyen?
Og da har jeg begynt å si hva Stopp støyen ikke er. For Stopp støyen er ikke noen forening, vi er ikke noen organisasjon og vi er ikke noe politisk parti eller noen politisk gruppering sånn sett. Vi er et frivillig engasjement.

Alt det folkeengasjementet og frivilligheten som har vært rundt det. For det er ikke Paal, Caroline og meg som er ansvarlig for alle de arrangementene. Det er de som deltar og trekker i trådene!

Og kanskje det fineste og varmeste som har kommet ut av aktivitetene og kampen vår så langt, det er nytt vennskap og nye bekjente! Jeg har blitt kjent med så mange folk i Oppegård som jeg ikke ante hvem jeg var før.
Det er blitt som en eneste stor familie! Og det gir en felles kamp som gir folk en god unnskyldning for å snakke sammen, når du er på butikken eller når du står på sidelinjen på et idrettsarrangement – eller på foreldremøter eller hvor det måtte være.
Så på mange måter er 2017 blitt det året der vi er kommet nærmere hverandre, i hvert fall i lokalmiljøet. Og det er på mange måter det jeg er mest takknemlig for, det vi har fått til på den siden. På mange måter er vi blitt en liten landsby. En landsby der folk tar vare på hverandre og tar ansvar for hverandre.

Og så er vi også veldig glad for at vi ble hørt i budsjettforhandlingene. Og at den nye regjeringen som ble dannet nå hadde med i sin regjeringsplattform at beredskapssenteret skal realiseres i samarbeid med det lokale miljøet og naboer!

Og så er vi fortsatt bekymret for hvordan dette skal bli. Nå blir senteret bygd, men i akkurat hvilken form og fasong, der er det fortsatt ting å gå på.

Vi skal jobbe videre og vise ære på denne Frivillighetsprisen!

Fra OAvis.no

Se mer om ordførerens hedring på sidene til Oppegård Avis:
https://www.oavis.no/artikler/video-oppegard-talenter-hedret/429556

Frivillighetsprisen 2017
Frivillighetsprisen 2017

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s