Til våre naboer i Søndre Nordstrand: Stopp støyen fra beredskapssenteret på Taraldrud!

Kjære nabo!

Ja, for det er det vi er. Jeg bor rett over kommunegrensa til Oppegård. Sammen deler vi en fantastisk grønn oase – Grønnliåsen og porten inn mot Sørmarka.

Snart må vi dele denne oasen med Politiets Nasjonale Beredskapssenter som etableres på Taraldrud. Og da blir dessverre oasefølelsen en saga blott.

Justisdepartementet (JD) har laget et forslag til reguleringsplan som nå er lagt ut på høring. Det kan høres komplisert ut men er det egentlig ikke. Det er et dokument som svart på hvit forteller hva og hvordan de har tenkt å bruke området. Og hvilke konsekvenser og ulemper det medfører.

Støy

Den største, vanskeligste og mest påtrengende konsekvensen er støy.
JD skriver:

Støy vil ha negativ innvirkning på store friluftsområder av regional verdi, og vil ha særskilt stor negativ påvirkning på barn og unges bruk av områdene på dagtid.

Dette vil også i høyeste grad påvirke dere, våre naboer i Søndre Nordstrand. Spesielt de av dere som bor på Bjørndal, Mortensrud og Prinsdalen.

Støy er vanskelig å ha noen formening om før den oppleves. Vi må derfor forholde oss til det som skrives i reguleringsplanen. Det vi vet er at skolebarn/ungdom som sogner til de skolene som ligger inn mot marka må slutte å bruke den på dagtid. Barnehagebarn vil ikke lenger kunne sove ute i vogner. Er det fremtiden vi ønsker oss?

Helikopterstøy vil være meget høy, også om natten. Å sove med åpne vinduer vil være vanskelig.

Det positive er at tiltak er mulig, men da må vi kreve det. Det er itt’no som kommer av seg sjøl. det er mulig å bygge inn anleggene. Det er mulig å legg all helikopteraktivitet til Rygge. Og disse tiltakene vil samtidig gi politiet et bedre anlegg hvor de faktisk kan trene som de ønsker og har behov for.

Høring

Si i fra. Benytt muligheten din til å gi høringssvar.

Gå på denne nettsiden og send din protest som en høringsuttalelse rett til besluttende myndigheter før 22. juni: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/pnb/id2552260/

Det er ikke vanskelig, skriv hva du vil og med dine egne ord om hvordan dette nye naboskapet vil ødelegge hverdagen din.

Der kan du også lese hva andre har skrevet i sine høringssvar.

Oppfordrer også til å lese på Oppegård kommune sin web-side. Der ligger bl.a. et meget velskrevet notat fra kommuneoverlegen – skremmende godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s