Kritiserer bruk av mildere støy-regler

Bydelsoverlege Anne Stine Garnes i Søndre Nordstrand bydel i Oslo kritiserer reguleringsplanens bruk av nye støy-retningslinjer. Disse ble vedtatt etter at planleggingsarbeidet med beredskapssenteret på Taraldrud var i gang.

De nye reglene er mildere enn de gamle, men endringen ble ikke gjort for å kunne etablere nye skytebaner nær beyggelse, men med tanke på å bruke gamle skytebaner i Forsvaret. Ved å bruke de nye retningslinjene i dette tilfellet, havner alle barnehager, skoler og boliger i Søndre Nordstrand utenfor det som er definert som gul (plagsom) støysone.

Hvis man derimot bruker de gamle retningslinjene, vil to barnehager og trolig en del boliger havne i gul støysone. Dette er også snakk om et område med store utbyggingsplaner, slik at støyen potensielt kan ramme 34.000 innbyggere.

Bydelsoverlegen påpeker også manglende vurderinger av konsekvenser knyttet til støyplager fra skyte- og spreningsstøy over lang tid, konsekvenser for helsetilstand, og samfunnsmessige konsekvenser av beredskapssenteret.

Les hele uttalelsen her: Uttalelse bydelsoverlegen Bydel Søndre Nordstrand

En kommentar om “Kritiserer bruk av mildere støy-regler

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s