Justisministeren vil ikke vurdere helikopter-flytt

Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen «kan ikke kan se at det vil innebære noen vesentlige besparelser å legge vedlikeholdet til en annen base enn der helikoptrene er stasjonert». Det er svaret Per Olaf Lundteigen (Sp) får på sitt skriftlige spørsmål til ministeren, om kostnadsreduksjonen ved å legge helikoptervedlikeholdet til Rygge i stedet.

Fylkesvaraordfører Siv Henriette Jacobsen i Østfold argumenterte i en kronikk i Dagsavisen i går med at man kan spare om lag en milliard kroner på å flytte helikoptrenes hjemmebase til Rygge. Amundsen bemerker at en delt løsning vil være krevende med tanke på «objektsikring av funksjonen politiets helikoptertjeneste».

Justisministeren sier også at innebygde skytebaner med simulering av ulike værforhold vil bety 300-500 millioner i økte kostnader, uten at det vil dekke politiets behov for realistisk trening. Men han opplyser også at det jobbes med andre tiltak, som gjør at støyberegningen for skoler og barnehager vil komme «ned mot» de kommunale støygrensene.

Les hele svaret her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s