Skal helikopter-treningen foregå på Taraldrud, eller skal den foregå andre steder?

Spørsmålet er viktig, fordi helikoptertrafikken er en vesentlig del av støybildet som tegnes opp for beredskapssenterets mange tusen naboer på Bjørndal, Tårnåsen, Ødegården og Sofiemyr.

Men det er ikke så lett å bli klok på hva som egentlig er planen:

  • I forslaget som nettopp har vært til høring står det svart på hvitt på at «helikopterflyginger vil foregå som oppdrag – ikke som øvelser». Det er lagt til grunn ca 6 «helikopterbevegelser» (lettinger og landinger) pr døgn, basert på oppdragsmengden til politiets helikoptertjeneste i dag. I reguleringsplanen er det altså ikke rom for trening i tillegg.
  • Men da justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen svarte på Per Olaf Lundteigens skriftlige spørsmål om plasseringen av helikopter-servicen, legger han vekt på at servicen bør skje «der helikoptrene er stasjonert (altså: Taraldrud) og der all treningsaktiviteten skjer».
  • Onsdag deltok Amundsens egen statssekretær Thor Kleppen Sættem i Dagsnytt Atten-debatt med blant andre Helge Marstrander fra Stopp støyen. Der hevdet Settem at helikoptrene ikke skulle trene på Taraldrud.

Dette vil stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) ha klarhet i. Han har stilt et nytt skriftlig spørsmål til justisministeren, der han minner om premisset at det ikke blir treningsaktivitet med helikopter ved Taraldrud.

– Helikoptertrening på Taraldrud vil øke støybelastningen ut over det som er beskrevet i støyutredningene, påpeker Lundteigen.

Også stortingsrepresentant Gunvor Eldegard (Ap) peker på at helikoptertrening på Taraldrud vil være i strid med reguleringsplanen som nettopp har vært ute på høring.

Vi støtter Lundteigen og Eldegard: Justisminister Amundsen og statssekretær Sættem må snarest bli enige, og komme med en forpliktende avklaring når det gjelder helikopteraktiviteten på Taraldrud!

Støtt Stopp støyen økonomisk: Vipps nr 14139 Skjermbilde 2017-06-15 kl. 11.15.41(FAU Tårnåsen skole) – merk betalingen med «Stopp støyen»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s