I dag ble Taraldrud-tomta inspisert fra lufta! Helge Marstrander fra Stopp støyen og Abid Raja fra Venstre fløy i helikopter over stedet der beredskapssenteret skal ligge.

Hensikten var å se med egne øyne hvor tett det nye beredskapssenteret (PNB) kommer på sine naboer på Bjørndal i nord og Tårnåsen, Sofiemyr og Ødegården i vest. Helge Marstrander pekte ut flere skoler og barnehager fra helikopteret, som alle ligger bare noen hundre meter fra Taraldrud.

– Selv for meg som er kjent i området så er det faktisk overraskende å se hvor korte avstander det er, sa Helge Marstrander etter flyturen.

Stortingsrepresentant Abid Raja, som er Venstres førstekandidat i Akershus i årets Stortingsvalg, har lenge vært klar på at han støtter Stopp støyens krav om mindre støy for senterets naboer. Stopp støyen får også støtte fra Nicholas Wilkinson fra SV og Sigbjørn Gjelsvik fra Senterpartiet.

– PNB planlegges med skyting, sprenging og helikoptertrafikk, med barnehager, skoler og vårt tur- og rekreasjonsområde som nærmeste nabo. Det går ikke, med mindre støyen flyttes innendørs og operativ, daglig helikoptervirksomhet legges til Rygge. Dette kan fint gjennomføres uten at det går på bekostning av beredskap eller responstid. Vi i «Stopp støyen» gir oss ikke! sier Helge Marstrander.

Mange Stopp støyen-aktivister hadde også møtt opp på bakken, kledd i rødt, for å gjøre protestene synlig fra lufta. TV2 var også med i helikopteret.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

En kommentar om “Se bildene fra helikopterturen over Taraldrud!

  1. Galskap å legge beredskapsenteret til Taraldrud når alt ligger til rette i Rygge. Sløsing med med skattebetalernes penger nok en gang. Hvorfor blir det ikke utført en trening med skyting og sprenging som det er nå så får vi høre hvordan Dette kommer til og bli. Behøver ikke være Einstein for å skjønne att di ikke kommer til å få fjerna støyen med støy tiltakene sine. Det kommer til å bli for mye støy å di må faktisk trene utendørs også for det trenger di. Rygge er eneste og beste alternativ.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s