Forskere kritiserer Taraldrud-prosessen

Kjente norske forvaltningsforskere har studert prosessen bak etableringen av politiets nasjonale beredskapssenter (PNB). De beskriver hvordan prosjektet har endret seg voldsomt over tid, samtidig som vesentlige spørsmål ikke har blitt diskutert og vurdert i det hele tatt.

Tidsskriftet Stat og styring har omtalt forskningen, som inngår i et større internasjonalt prosjekt for å bygge kunnskap om kriseforståelse, samhandling og ressurshåndtering.

De konkluderer med at «prosessen fulgte en såkalt garbage can-strøm hvor løsninger, problemer, aktører og muligheter møtes i nesten tilfeldige avgjørelser». Blant de åpenbare manglene, er grundige diskusjoner om organisering, samt samarbeid mellom Politet og Forsvaret.

Forskerne forteller også at høytstående embetsmenn i Justisdepartementet er skeptiske til verdien av beredskapssenteret, blant annet på grunn av det de karakteriserer som uklare beslutningsprosesser og lite oppmerksomhet om hvordan beredskapen bør organiseres.

Les hele artikkelen her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s