Ap: – Bygg inn mer

Arbeiderpartietvil bygge inn mer av skytestøyen fra beredskapssenteret, og krever at Justisdepartementet skal ta regningen for støytiltak kommunene må gjøre.

Partiets Akershus-topper, med stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt og Ski-ordfører Tuva Moflag i spissen, møtte Stopp støyen på Grønliåsen i dag, og presenterte sitt syn.FullSizeRender 2

– Vi vil bygge inn mer. Vi sier ikke at vi vil bygge inn alt, men vi mener at det er nødvendig å bygge inn mer. Dette har utviklet seg fra å være et anlegg som var fullt og helt innendørs, til å bli hovedsakelig utendørs, og jeg får ikke noen god forklaring på hvorfor den endringen har skjedd. Vi ser at det er mer innbygging som er det eneste svaret forå kunne imøtegå deres bekymring i større grad, sa Tuva Moflag på en pressekonferanse i skogen.

I tillegg legger de vekt på at de tiltakene som kommunene må gjøre med sine bygg, skal dekkes av Justisdepartementet.

– Da håper vi at vi kommer et skritt videre, og at vi får etablert et senter som blir en god nabo for dere.

Moflag presiserte at de har med seg Oslo-benken og hele partiet i dette.

– Dette vil vi jobbe for i regjering, forhåpentligvis, og for oss i Akershus blir det en av de viktige sakene når vi skal jobbe med budsjettet utover høsten.

På spørsmål om de ville gjøre noe mer for å få utredet de helsemessige konsekvensene av støyen, svarte Moflag:

– Det er en av de tingene vi har spilt inn, at vi må se på hvilke konsekvenser det får å være utsatt for langvarig skytestøy. Men målet vårt er jo å få støyen vekk i størst mulig grad, slik at man slipper å bekymre seg for det. Det er jo ingen som ønsker at barna skal være utsatt for skytestøy og eksplosjoner på daglig basis.

Se hele pressekonferansen her (begynner på 23:50 i videoen).

 

En kommentar om “Ap: – Bygg inn mer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s