Hele prosessen rundt Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB) på Taraldrud er full av uklar, mangelfull eller direkte feil informasjon fra Justisdepartementet og Politiet.
Det er ikke derfor overraskende at Stortinget nok en gang må sende spørsmål til justisminister Per-Willy Amundsen for å få mer klarhet i saken.

SIGJE
Sigbjørn Gjelsvik, Senterpartiet

Det er Sigbjørn Gjelsvik (Sp) som i dag har sendt spørsmål til justisministeren

Denne gangen er det relatert til riflebanen (utendørs 100/200 meters banen). Spørsmålet er av svært stor interesse: Dersom justisministeren bekrefter det som står i reguleringsplanen (noe annet ville være oppsiktsvekkende), så har vi endelig fått klart svar på at hele argumentet med behov for «realistiske» forhold på skytebanen, faktisk bare er tull.
100/200 meters banen skal, med mindre justisministeren nå ombestemmer seg og setter reguleringsplanen til side, kun brukes til skyting på blink! Skytter skal alltid ligge under overbygd standplass. De ligger i praksis godt inne i et lite hus og skyter ut. Skytterne blir ALDRI utsatt for hverken vær eller vind.
På 200 meters hold skal det kun skytes mot fast blink. På 100 meters banen kan blinken dukke opp eller bevege seg fra side til side (det må vel kunne kalles «100 meter løpende terrorist»). I begge tilfeller har skytteren kun lov å skyte i skyteretningen (altså vinkelrett på blinken). Og skytteren skal ligge stille. Godt under tak.

Les hele spørsmålet her.

Ærlig talt, herr Justisminister – det er lov å bruke sunn fornuft, og sette prestisje til side. Denne riflebanen kan etableres svært mye bedre med vegger og tak over det hele!
Vi har sagt det før, og kommer til å gjenta det til det synker inn: Det gir Politiet bedre treningsmuligheter. De kan skyte mer. De kan skyte oftere. Og de kan gjøre det uten å måtte ta hensyn til hvilken støy det skaper.
Og for Stortinget som skal bevilge penger til PNB bør dette være av svært stor interesse. Dersom det ikke lages vegger og tak over riflebanen risikerer vi å få et nasjonalt beredskapssenter som ikke kan brukes fordi skytingen støyer for mye.

Kostnad? Estimert av Stopp støyen og våre kontakter til 50 millioner, eller i statsbudsjett-termer: 0,05 mrd. Hvis det ikke brukes, risikerer vi altså å få et senter til 2,6 mrd som ikke kan brukes!

Les også: Dette mener partiene om støykravene

 

Det er ikke første gang stortingspolitikere stiller kritiske spørsmål om PNB:

En kommentar om “Nytt skriftlig spørsmål til justisministeren

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s