Dette lurer vi på

I dag møter justisminister Per-Willy Amundsen til debatt i Dagsnytt18-studio, Her er fem enkle spørsmål vi håper han får:

1. Folkehelseinstituttet sier at «skoler bør ikke legges i nærheten av større kilder til støy». Kan du forklare hvorfor det da er en god ide å legge to skytebaner, SIBO-landsby og helikopterbase i nærheten av flere skoler og barnehager?

2. Syns du det var bra eller dumt at Barneombudet og Folkehelseinstituttet ikke rakk å uttale seg om planene før høringsfristen? Gjør det beslutningsgrunnlaget bedre eller dårligere, syns du?

3. Hvorfor har dere ikke foretatt en barns beste-vurdering i denne saken, slik FNs barnekonvensjon krever? Mener du at det er til barnas beste å få beredskapssenteret som nabo?

4. Når det er så stor usikkerhet og bekymring for hva det gjør med barn å vokse opp med skytelyder gjennom hele oppveksten, hvorfor har dere ikke bestilt en faglig utredning av det? Er dere redde for hva den vil vise?

5. Fremskrittspartiet er opptatt av at nye nordmenn skal lære seg norsk og integreres raskt i samfunnet. På Tårnåsen skole ca 800 meter unna PNB er det en velkomstklasse med elever fra krigsherjede områder. Hvordan tror du bakgrunnsstøy fra skudd, granatsprengninger og helikoptertrafikk vil virke inn på deres læring?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s