Justis- og beredskapsdepartementet har gjentatte ganger uttalt at å stoppe støyen fra Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB) vil gi dårligere beredskap for Norge. Men hva måler Per-Willy Amundsen da egentlig i forhold til?

Er det i forhold til:
– Dagens situasjon? Hvis det står så dårlig til med beredskapen i Norge i dag burde han virkelig gjort noe tidligere og gjennomført midlertidige tiltak.
– Planlagt løsning for Alnabru? Som den gang ble omtalt som helt optimal for Delta sitt behov. Vi ønsker gjerne en Alnabruløsning velkommen til Taraldrud.
– Skissert løsning for Taraldrud som ble presentert på folkemøte i november 2016? Da skulle all skyting foregå innendørs (kun unntaksvis ute), granater innendørs og langt mindre enn 8 timer skyting pr dag.
– Eller er det i forhold til et ønskesenter som stadig utvider seg? Nå planlegges det 12 timers skyting pr dag, og 2/3 av det skal foregå utendørs. Nytt PNB oppleves som et bevegelig mål. Hva som skal etableres og hvem som skal bruke det endres hele tiden.

Vi oppfordrer Per-Willy Amundsen til å ta seg litt tid til å se i samme retning som #StoppStøyen. Kanskje han kunne lære ett og annet?

En kommentar om “Dårligere beredskap, sier du. Dårligere enn hva, Per-Willy Amundsen?

  1. Klima og miljødepartementet krever at skytetidene reduseres. Ikke lenger frem til kl. 23.00, som planlagt, men til kl. 18.00.

    Ingen dum ide.

    Men: Hvordan er det da mulig for Oppegård Kommune å leie ut skytebane (Ole Haug-banen) til lerdueskyting , når de der får dundre løs fra klokken 17.00 til 21.00 tre dager i uken hele sommeren!

    Protestene mot Taraldrud fra Oppegård Kommune er noe av det mest skinnhellige jeg har sett. Her har innbyggere protestert på skytestøy fra kommunene egne skytebaner i årevis, ordførere, rådmenn og administrasjon har ikke gjort en dr*tt. De svarer ikke en gang på henvendelser om skytestøy.

    Men nå, på Taraldrud, som saker kommer i aviser og på TV, er alle plutselig bekymret.

    Hallo!

    Liker

Legg igjen en kommentar